IPOTTO

Surrealitetsminister Sven Otto ”Totto” Littorin sadlar åsnan och rider ut i strid igen. Den här gången gäller det att lösa det omfattande problemet med att unga socialbidragstagare ”förmodligen” sitter hemma och spelar tevespel istället för att sitta hemma och vara arbetslösa.

Den nya lagen IPOTTO som träder i kraft vid årsskiftet innebär att spelföretag är skyldiga att uppge sina kunders IP-nummer till Försäkringskassan. De som inte skyndsamt gör detta kommer att blockeras med hjälp av det så kallade Censilia-filtret.

Men Sven Otto Littorin vore inte Sven Otto Littorin om det inte fanns en ofattbart absurd tvist också. Littorin vill nämligen ”också införa fler morötter och menar att det måste löna sig mer för de unga att gå till Arbetsförmedlingen”.

Därför kommer misstänkta tevespelare att ha anmälningsplikt hos Arbetsförmedlingen där det kommer att genomföras en noggrann kontroll för att försäkra myndigheten om att spelarnas high score och statistik inte förändrats till det bättre.

I utbyte mot detta kommer de att erbjudas en morot i form av att de slipper bli av med sitt stöd från Försäkringskassan.

Färgen på delgivningskuvert som kommer att skickas till de misstänkta spelarna är i skrivande stund oklar.