Gammal är nyast

Moderaterna har verkligen fattat det här med sociala medier. Jag gissar att det är bland annat därför de kallas ”nya”. Anton Abele uppmärksammades för en tid sedan. En annan som varit i farten är riksdagsmannen Hans Rothenberg som ger begreppet punschliberal helt nya dimensioner.

Men Youtube -kampanjerna är inte bara tokroliga utan ett led i en smart strategi. Regeringen föreslår inom kort att spärren för personval sänks från 8% till 5%.  Jag kan avslöja att detta bara är ett första steg. Enligt mina källor kommer regeringen också föreslå att det delas ut var sitt mandat till de tre politiker som har flest träffar på sina personvalsfilmer på Youtube.

Men jag är ledsen Anton och Hans. Ni kommer inte att ha en chans. I jämförelse med den nyaste av de riktigt gamla moderaterna står ni er fortfarande slätt. Bara en sån sak som att låta Staffan Hildebrand skänka den nutidshistorisk tyngd är genialisk. Nu väntar jag bara på att någon av de röd-gröna pr-genierna som Robinson-Jan-Emanuel eller den där killen från Doktor Kosmos ska kontra.