Fy på dig sosse

Sosse

Det blev givetvis ingen annan sossekongress utan samma gamla sossekongress som vanligt. Att det inte skulle tas ett rejäl steg mot en förkortning av den tid vi är tvingade att befinna oss på våra arbetsplatser kanske inte var någon skräll. Jag tycker ändå det är häpnadsväckande att den här klassiska frågan för arbetarklassen inte ens hamnat väldigt långt ner på dagordningen, utan tagits bort helt. Är Gudrun Schyman den enda som tar den här frågan på allvar?

Vad som däremot förvånar är att Sossarna inte kommer att höja a-kassan till 90%. De arbetslösa kommer istället  att få nöja sig med 80%. Så länge de överhuvudtaget får a-kassa alltså.

En annan mindre rolig nyhet är att det även i fortsättningen kommer att vara tillåtet att plocka ut vinst ur vård, skola och omsorg. Det kommer alltså även fortsättningsvis att vara helt ok för skattesmitare att casha in på sjuka.

Kommer det överhuvudtaget att bli någon större skillnad med Mona Sahlin som statsminister? Saken blir inte bättre av att Vänsterpartiet och Miljöpartiet givit upp att föra egen politik för eventuella poster i regeringen. Visst finns det brister med parlamentarismen, men vore det inte kul om det fanns något alternativ till den politik som förs idag?

Men eftersom det inte verkar göra det, kan någon vara vänlig att förklara varför det är så viktigt att gå och rösta?