Plötsligt händer det…

Du som läser den här bloggen vet att jag har två stora intressen (förutom konstig house), exkluderande design och tid som ett resultat av makt. Jag har dessutom nyligen skrivit om regleringen av toalettpauser som ett sätt att kontrollera arbetare.

Nyss sammanstrålande allt det här i ett och samma objekt, nämligen en toalettstol från den brittiska tillverkaren StandardToilet.

Den påminner lite grann om en exkluderande bänk. Stolen lutar, men det är  inte meningen att den som sitter ska trilla av. Det vore ohygieniskt och i längden troligen också kostsamt. Däremot har lutningen ungefär samma effekt som en lätt knäböjning. Den som sitter blir trött i musklerna, kan inte slappna av och orkar inte sitta så länge.

Efterfrågan på toaletten är stor och anledningen till detta är uppenbar. Någon har räknat ut att förlängda raster kostar det brittiska näringslivet fyra miljarder pund per år. Samma person har troligen inte funderat på att den som får sitta ifred och filosofera ett tag kanske faktiskt blir mer produktiv. Eller varför ingen vettig människa skulle vilja ha en sån här hemma.

Hursomhelst, här är den. Det sluttande planets toalett. Har du otur har de installerat såna här på jobbet imorgon.