Lyftet

Sverige har blivit ett sämre land att leva i under de senaste fyra åren. Opinionssiffrorna fortsätter att sjunka och Anton Abele blev inte det vallokomotiv Moderaterna hade räknat med.

Det är ingen lek att gå in i en valrörelse under sådana förutsättningar. Jag menar, vad fan ska de säga under debatterna? Ge oss fyra år till så vi kan göra allting ännu sämre? Men så en dag kom Sven Otto Littorin på en briljant idé. Varför diskutera överhuvudtaget?

Taktiken är lika enkel som genial. Det handlar om att genomföra reformer som är så absurda att de överhuvudtaget inte går att bedöma. Än mindre kritisera.

Först ut är satsningen ”Lyftet” som lånat sitt namn från en roman av pseudonymen Kenneth Ahl. Kortfattat går det ut på att låta exempelvis Skattemyndigheten bemannas till en tredjedel av praktikanter som enligt Littorin visserligen inte kommer att göra något meningsfullt med däremot räddas från ”att sitta hemma och bara vänta på pengar” (det framgår dock inte om det blir några mer ”pengar”).

Väntar med spänning på nästa drag…