Veckans affärer 1004

Detta har hänt:

* Centerpartiet i allmänhet och Fredrick Federley i synnerhet riskerar att hamna utanför riksdagen. Enligt Federleys twitter har han hamnat lång ner på listan över kandidater och får istället hoppas på personröster. Om nu Centern inte trillar ur förstås. Det vore en smärre personlig katastrof för mig.

* Göran Skytte funderar på att emigrera till ”svenska Österbotten i Finland”. De är nämligen så artiga och pratar så vackert där, till skillnad från exempelvis i Malmö. Hoppas inte för mycket bara Göran. En stor del av skillnaden kan troligen förklaras av att de inte känner igen dig i Finland.

* Den så kallade slöjdebatten fick en helt ny dimension i veckan. Riksdagskvinnan Annelie Enochson (KD) vill förbjuda burka och niqab på allmän plats eftersom ”det är ohygieniskt och äckligt för en kvinna att hålla på och andas där bakom”. Förvänta dig ett lagförslag som även omfattar förbud mot att exempelvis ha så kallade ”uggs” på sommaren eller att somna utan att tvätta bort sminket..

* Några trogna läsare frågade vad jag anser om riskerna med en tunnelbana där inte bara klottret utan hela verksamheten är spotifierad. Jag svarade på skoj att det bara var en tidsfråga men att den då inte kommer att stanna på varje station och att biljettpriserna kommer att bli skyhöga men att du slipper betala om du kan bevisa att du lärt dig innehållet i dagens Metro utantill. Senare fick jag veta att jag tyvärr inte alls skojade.