Fashion rules?

Hittade ett rätt kul reportage om exkluderande design (eller rättare sagt olika sätt som städer manipulerar oss på) på ett något oväntat ställe. Tidningen Fashionbeans listar några av de vanligaste formerna, som lutande bänkar, spikar, stenar, affisch- och klisermärkeshinder samt skatestopp (ja, de har snott en av bilderna från mig).

De nämner också några mer originella företeelser som fejkade övervakningskameror och tomma polisbilar (att ingen tittar betyder inte att du inte är övervakad).

En annan rolig sak är ett fenomen som kallas ”Enticing Shopping” och kanske kan översättas till ”shoppingfällor”. Det handlar om affärer och köpcentrum som försöker fresta med olika erbjudanden, bara för att locka in människor i affärerna och få dem att handla till ordinarie priser. Inte ens färgvalet (röd) till skyltarna lämnas åt slumpen (eller musikvalet som jag tidigare skrivit om).