ABC: evighetsmångel

6a00d83451f25369e200e54f7f26978834-800wi

Evighetsmångel är affärsuppgörelser som aldrig avslutas utan ständigt omförhandlas och ändras. Som internet- och telefonabonnemang som hela tiden byter innehåll och utformning. Nya megabyte, ringa gratis på kvällen, ny telefon om du binder upp dig på två år och så vidare. Eller erbjudanden om att byta in ditt förra köp mot ett nytt och betala en mellanskillnad.
Exempel:

Säg att du köper en ny teve. Du har inte råd att betala på en gång så du ansöker om att få dela upp betalningen på 36 månader. Två år senare dyker de upp en ny teve du vill ha. Eftersom du ganska nyligen köpt en ny tvekar du. Men företaget som säljer teven erbjuder dig tvåtusen spänn för din gamla. Du slår till och ansöker om en ny betalningsplan på 36 månader. Två år senare dyker det upp ännu en teve. Till sist betalar du för en rad teveapparater du inte längre äger för pengar du inte ännu tjänat.

ABC