Gyllene gränssnittet

CEM-NxtUUAA3SHc

Bilden ovan är en sammanfattning av en artikel av Tom Goodwin på TechCrunch och beskriver en fascinerande och lite skrämmande samhällsutveckling. Det är ju inte heller bara så att Uber inte äger några fastigheter och Airbnb inte äger några hotell. Även arbetet med att köra taxi, driva hotell, media och att sälja saker har ju förändrats dramatiskt och långt ifrån alltid till det bättre

Men även om det är lätt att hitta problem och skrika ”men JOBBEN då” varje gång samhället förändras tycker jag att det är intressantare att diskutera vilka möjligheter som skapas.

Skapar detta inte också möjligheter att minska arbetet?

Om vi själva i allt större utsträckning är produktionsmedlen och allt kapitalet tillhandahåller är ett gränssnitt, blir det inte lättare att ta över fabriken då? Eller till och med att riva den och bara lugnt knalla därifrån?

Sätt er i smågrupper och diskutera så hörs vi igen om några dagar.