Ännu mer spotifierade pengar

Föga förvånande finns långt gående planer på att använda information från kontokort och samköra med nätvanor. Både Visa och Mastercard utvecklar just nu system där inköp och surfande kartläggs och säljs vidare. Som vanligt är det officiella syftet att kunna rikta reklam bättre. Som vanligt är övriga användningsområden skrämmande och endast begränsade av fantasin och marknaden.

Kreditkortet är en viktig länk i en kedja som tillsammans med bland annat telefoner, datorer, plattformar och tjänster  kopplar samman arbete, konsumtion och nöjen. På grund av sin strategiska placering, korten är direkt kopplade till vårt arbete och ekonomi, är informationen om hur de används givetvis värdefulla för den som inte bara vill veta mer om oss, utan dessutom tjäna pengar på samma kunskap.

Vi producerar dagligen mängder med information om oss själva. Den här informationen är värdefull. Dags att ta tillbaka kontrollen?