Mellan tummen och pekfingret i Landskrona

Vet inte hur det är med dig, men jag blev lite nyfiken på hur sociala myndighetens hemsbesök i Landskrona egentligen går till. Vi behöver inte undra längre. Socialtjänsten skickar två utredare som klämmer på livsmedelsförpackningar för att uppskatta portioner. Inte nog med det. Det gör dessutom en uppskattning av klientens näringsbehov under den närmaste tiden.

I 57-åriga Gerds fall bedömde socialtjänsten att hennes mat borde räcka ”cirka en och en halv till två veckor för en icke kroppsarbetande kvinna i medelåldern”.

Myndigheternas domäner utökas uppenbarligen i en förbluffande hastighet. Försäkringskassan sköter läkarnas uppgift att avgöra om folk är sjuka eller friska.  Arbetsförmedlingen ersätter frivården. Nu fungerar alltså socialtjänsten också som dietister.