Håkan, it was really nothing

Jag har försökt skriva något elakt om Alliansen ett bra tag nu. Om Anders Borgs förslag att sänka lönerna för de som redan har för låga löner i syfte att ”skapa fler jobb”. Eller Ulf Kristerssons uttalande om att han straffar sjuka för deras egens skull.

Men det har liksom inte gått att uppbåda någon energi. Orkar inte ens påpeka det uppenbara faktum att även återinfört slaveri skulle skapa fler jobb.

I morse förstod jag varför. Det simmar en mustach och en Waidelich i samma fadda soppa av klassamarbete, låga skatter, tjänstefolksavdrag och profitörer inom vård och skola, där vi hittar Borg, Reinfeldt och de andra hajjarna.

Redan första veckan på jobbet gav Håkan Juholt upp alla ambitioner att leda ett seriöst alternativ till Alliansen och världens kortaste vänstervåg var över. Är det någon poäng att gnälla på Alliansen när det ändå inte finns någon som skulle göra märkbar skillnad?

Efter att ha läst Håkan Juholts och Tommy Waidelichs presentation av Socialdemokraternas ekonomiska politik i Dagens Nyheter är det egentligen bara en sak jag undrar. Om det här är svaret, hur fan lyder frågan?