Jaga drake med nya arbetarpartiet

Det finns ett motstånd mot sprutbyte inom borgerligheten. Trots att den samlade vetenskapen menar att det leder till minskad spridning av HIV och Hepatit C. Sprutbyte skulle göra att en massa människor slipper bli allvarligt sjuka vilket givetvis innebär både humanitära och ekonomiska vinster.

I dagens Expressen sågar Johannes Forssberg moderaternas inställning vid fotknölarna. Moderaternas talesman i narkotikafrågor, Jan R Andersson, tror nämligen inte de fördelar med sprutbyte som bland andra WHO, FN-organet UNAIDS, Socialstyrelsen, Smittskyddsinstitutet och Folkhälsoinstitutet kommit fram till.

Hade Jan R Andersson varit vilket rabiat stolle som helst kunde vi bara skrattat åt hela historien. Men nu råkar han alltså inte bara sitta i riksdagen utan också vara narkotikapolitisk talesman för det största regeringspartiet.

Inte nog med det. Som alternativ till sprutbyte har Jan R Andersson ett råd till landets injektionsmissbrukare: rök heroinet istället.