Spotifismen som liberalismens sista stadium

Rasmus Fleischer påminde mig om den underskattade, förtalade och aktivt förträngda skriften Spotifismen som liberalismens sista stadium.

Det är dags att locka fram den igen. Jag kommer att publicera utdrag med jämna mellanrum ett tag framöver.

Skriften författades i ett nedlagd mejeri på Spiegelgasse 1 i Zürich under en orolig tid precis innan det skulle bli ännu värre. Eller någon helt annanstans. Författaren är en landsflykting rysk dissident. Eller någon helt annan person.

Hursomhelst. Spotifismen som liberalismens sista stadium handlar om hur den liberala demokratin likt Jospeph Fritzl låser in sina barn i källaren och begår övergrepp på övergrepp på övergrepp. Om hur vår värld blir mindre, sämre och belagd med olika typer av avgifter genom en process som kallas spotifiering.

Men klockan klämtar kamrater.