När skiten träffar fläkten

Två till synes olika katastrofer visade sig ha mer gemensamt än vad jag först trodde. Jag syftar inte på att de inträffade ute till havs. Inte heller på att de ansvariga i båda fall följt PR-katastrofernas bruksanvisning till punkt och pricka genom censur, vilseledande information och förnekande.

En av de mer pikanta detaljerna måste vara att BP lagt så mycket energi på att stänga ner ett fejkat BP-twitterkonto, medan resten av världen väntat på att de ska stänga ner sin läckande oljekälla.

Det gemensamma är inte heller att nyheterna tyvärr inte är några nyheter. Det är långt ifrån första gången BP förstör miljön. Det är långt ifrån första gången Israels försvarsmakt mördar civila.

Nej, jag tänker förstås på att det är självförvållade katastrofer. Det var i båda fallen aktivister som provocerade fram händelserna. Enligt vissa.

Aktivisterna på Ship to Gaza planerade givetvis att bli attackerade så det kunde gå till motattack för att framkalla en motattack mot motattacken och därmed väcka sympati för sin sak. Inga konstigheter.

Det är faktiskt också aktivister som ligger bakom naturkatastrofen i Karibiska havet. Fråga bara Sarah Palin. I ett fascinerande utspel förklarar hon läget:

Radical environmentalists: you are damaging the planet with your efforts to lock up safer drilling areas. There’s nothing clean and green about your misguided, nonsensical radicalism, and Americans are on to you as we question your true motives.

När skiten träffar fläkten är det alltid någons annans fel. Ofta den som blir träffad eller den som berättade att skiten är skit.

———————————————————————-

EDIT: Det har visat sig att Mattias Gardell är särskilt suspekt i sammanhanget eftersom han är bror till Jonas Gardell som är homosexuell och homosexualitet är inte förbjudet i Israel.

EDIT II: Karln är dessutom satanist.