Hej då 2017

I år har jag varit fullt upptagen med att ge ut en bok och planera för nästa så jag har inte hunnit skriva så mycket på bloggen. Men några saker har jag trots allt hunnit uppmärksamma.

I särklass märkligast var inrikesminister Anders Ygemans uppmaning att inte klippa sig för billigt i Malmö. Tokig till och med från att komma från Socialdemokraterna ett år då de radade upp smått bisarra utspel.

Du som följer den här bloggen och vet hur fascinerad jag är av bänkar i offentliga miljöer inser vidden av min hänförelse kring ”smarta bänkar” som närmast är att betrakta som en gestaltning av andemeningen i filmen The Matrix.

Det var tyvärr inte den enda filmdystopin som förverkligades. En djurskyddsorganisation i San Fransisco engagerade sin egen RoboCop i att trakassera hemlösa. Ja, tills någon hällde barbecuesås i den alltså. Även här hemma fortsatte jakten på fattiga. Som vanligt gick moderaterna i första ledet och ville förbjuda vissa människor att besöka vissa platser.

Den som inte riktigt är så fattiga att de jagas iväg (och kriminaliseras vid ett regimskifte) tillhör däremot de bästa medborgarna, förlåt, kunderna.

Jag har fortsatt att få en massa tips och bilder på exkluderande design. Tack för det! Blad de märkligaste (förutom den där roboten) är den medvetet ogästvänliga toaletten,  mäklarbänken på Limhamn, P1-spelningar i Malmös trappuppgångar samt kisstudsare från 1800-talets London.

Men jag såg också två fina exempel på inkluderande design från Malmö och Luleå.

Men nu struntar vi i 2017 och tar nya tag. Ha ett riktigt gott nytt år så ses vi på andra sidan. Har du tråkigt i helgen kan du alltid fortsätta läsa här