Exkluderande design: ett konstverk i Dublin

14787471_10208370272153592_1164378801_o

Jason skickade den här fantastiska bilden från Dublin. Du som följer den här bloggen kan säkert räkna ut hur mycket tid jag ägnat åt att meditera över vad det här egentligen är. Ett konstverk på tema hemlöshet som genom sin utformning också råkar vara exkluderande design även om detta med största sannolikhet inte varit meningen? Eller så är det just precis vad det är. En kommentar om fattigdom och hur vi hanterar fattigdom på en och samma gång.


Exkluderande design är platser eller föremål som konstruerats för att hålla vissa människor borta. Det kan handla om att fastighetsägare, kommuner eller förvaltare vill köra iväg migranter, hemlösa eller fattiga missbrukare. Det kan handla om bänkar som lutar så de inte går att sova på dem eller om spikar eller taggtråd som sätts upp där hemlösa brukar sova eller om hög musik som spelas eller vatten som sprutas för att jaga iväg människor.

Fördjupning:

The Mesage is the Medium