Exkluderande design: Shoreditch High Street (igen)

14625352_10154050899680749_209264914_n

När Viktor gick förbi samma plats som Rebecka såg det ut såhär. Skylten är ett viktigt statement. Går det att tänka sig en hemskare utveckling än att synlig fattigdom jagas bort från våra stadsmiljöer men tillåts komma tillbaka på vissa platser som ”konst”?


Exkluderande design är platser eller föremål som konstruerats för att hålla vissa människor borta. Det kan handla om att fastighetsägare, kommuner eller förvaltare vill köra iväg migranter, hemlösa eller fattiga missbrukare. Det kan handla om bänkar som lutar så de inte går att sova på dem eller om spikar eller taggtråd som sätts upp där hemlösa brukar sova eller om hög musik som spelas eller vatten som sprutas för att jaga iväg människor.

Fördjupning:

The Mesage is the Medium