Verb är sådant man gör, till exempel på språktest kör

Folkpartiet är föregångare när det gäller språktester av ”nya medborgare”. Lars Leijonborg förespråkade det redan 2002 och för några dagar gjorde Liberala ungdomsförbundet samma sak.

Vid det här laget har du säkert hört inslaget från Sveriges Radio där Mona Hammoud, ordförande för LUF i Borås, själv inte klarar ett språktest.

Jag kan också berätta att den person som mailade mig häromdagen – och föreslog att ”vi” borde ”utvisa” alla ”kurdiska pedofiler”, som antydde ett kausalt samband mellan kurdisk härkomst och vissa sexuella preferenser och som avslutade med att påstå att man inte kan ”påstå sånt i det här judestyrda förslavade landet” – med största sannolikhet inte heller skulle klara ett språktest*. Trots att hon vid flera tillfällen påtalade vikten av att ”värna om det svenska innan det är försent”.

Jag har ett litet förslag till er borgerliga rättshaverister som vill öka integrationen, värna om svensk kultur eller stärka svenska språkets ställning: börja med er själva. I de flesta fall kan ni sluta där också.

*Av hygienskäl har jag har besparat dig de värsta bitarna