Vad moderaterna egentligen tycker om chips

Morgonens DN innehöll ett av de där sällsynta ögonblicken då moderater talar ur skägget istället för att hålla på och tramsa om rättvisa, arbetarparti och frihet. Tyvärr föll en del av texten bort av utrymmesskäl.

Jag har dock det stora nöjet att kunna presentera den här istället:

”SL-kortet höjs med tre chipspåsar”

Tre chipspåsar. Värre än så tycker inte Stockholms finanslandstingsråd Torbjörn Rosdahl (M) att höjningen av SL-kortet med 100 kronor i månaden är.

– Det vore orimligt om inte SL-kortet kostade lite mer. Jag har själv fått mer i plånboken, säger han till Stockholm City och försöker sätta höjningen i perspektiv. Hundra kronor, det är tre chipspåsar. Anledningen till att jag fått mer i plånboken är att andra har fått mindre. Eftersom mitt partis främsta målsättning är att de här utvecklingen ska fortsätta hoppas jag kunna höja fler avgifter i framtiden. Jag har ju råd. Så vi ses i tunnelbanan om du inte råkar gå på socialbidrag, vara lågavlönad, utförsäkrad, ha barn eller helt enkelt föredrar att ta stadsjeepen fram och tillbaka från Danderyd.