Växjö stoppar nyliberal musik

Växjö kommun stoppar trubaduren Wille Crafoord från att spela på en av fritidsgårdarna på inrådan från polisen. Anledningen är att det varit många entreprenörer i området och att trubaduren har just nyliberala texter.

– Han uppmuntrar inte till privatiseringar för att det är coolt, han skildrar verkligheten, säger Sofia Arkelsten i Växjö.

Hon är inte ensam om att tycka att det är fel att trubaduren Wille Crafoord inte får uppträda i Växjö, även hennes idol rapparen Mange Schmidt som själv stoppades nyligen när han tillsammans med Wille Crafoord skulle uppträda i Skärholmen håller med.

– Jag tror att man börjar i fel ände om man beskyller musiker för att skapa samhällsproblem, säger Mange Schmidt.

Men skola och barnomsorgens förvaltningschef i Växjö Tomas Berglund försvarar beslutet att stoppa Wille Crafoord från att spela.

–  Läget med utförsäkringar, privatiseringar och skattesänkningar för rika är ganska allvarligt just nu, i alla fall värre än det brukar vara så vi gjorde bedömningen att det inte skulle vara lämpligt, säger han.

Men tror du inte att det här kan ge motsatt effekt om det uppmärksammas att ni då stoppar en populär artist?

– Varje gång man tar ett beslut så väljer man bort något annat och då måste man stå för det.