En sista förolämpning

Alliansen tar krafttag mot arbetslösheten. De har hittat en både annorlunda och effektiv metod. Kristallhealing. Åh, nej inte nu igen kanske du tänker.

Dessutom är arbetslöshet ett samhällsproblem. Det löser man varken med hypnos, healing, frigörande måleri eller någon av de andra spännande metoderna arbetsförmedlingen provat senaste tiden.

Arbetslöshet är överhuvudtaget inte ett individuellt problem. Även om det framställ som ett sådant. Även om enskilda arbetslösa skuldbeläggs och misstänkliggörs. Det är ett gemensamt problem som vi måste lösa tillsammans. Genom att exempelvis dela på jobben genom att sänka arbetstiden.

Men i det här fallet tror jag faktiskt att healingen kan hjälpa. Åtminstone indirekt. Alla de trollkarlar och häxor som fått sparken som från sina jobb som coacher på arbetsförmedlingen måste ju också ha något att göra.