Några vårtips

Tänkte hälsa våren välkommen med några tips:

[TV] Generation Kill
Jag har sett om serien och kan bara konstatera att bättre antikrigspropaganda finns inte. Tanken på att komplett vansinniga personer som Captian America och Encino Man, inte bara springer runt beväpnade utan dessutom för befäl över andra beväpnade män, borde få till och med Jan Björklund att ge freden en chans.

Visst. Själva serien handlar om några snubbar i en bil. Köper man inte den premissen bör man inte titta. Gör man det väntar storartad underhållning. Och James ”Ziggy” Ransone är precis lika tokig som i The Wire.

Boxen finns på bokrean för 179 riksdaler!

[Film] Shutter Island
Tror jag glömde säga det när jag skrev om filmen häromdagen, men den är skitbra. Även om du läst boken. Både Ben Kingsley och Leo har fått duktigt med krädd för sina insatser me jag tycker att Mark Ruffalo sparkar bådas rövar.

[Dub] Badawi – Dstry<All>Prfts (Shackleton remix feat Vengeance Tenfold)
Japp, Shackleton är tillbaka tillsammans med radarpartnern tillika mannen med branschens bästa artistnamn. Självklart bjuder han på ett manifest. Vårens hit!

[Bok] James Ellroy – Oroligt blod
Det går alldeles utmärkt att läsa den svenska översättningen trots att du inte ens hunnit plocka bort originalet från nattduksbordet. Vill dock gardera mig för att det till viss del beror på bristande engelskakunskaper.

Skitsamma. Jag är tillbaka i San Juan med skogstokiga mormoner, voodoo, psykedeliska droger och socialistiska femme fatals. Extra plus för David Nessles utmärkta översättning.

[Deckarkung] Charlie Huston
En författare som vågar låta bli att låtsas att hans huvudpersoner är så tuffa och hårda. Det blir ändå sällan trovärdigt. Läs och lär Dennis Lehane.

[Förväntning] The Killer Inside Me
Den obehagligaste bok jag någonsin läst har blivit film. Men Casey Affleck i huvudrollen. I regi av Michael ”24 Hour Party People” Winterbottom. Det kan bara bli succé. Boken finns för övrigt i svensk översättning och är det starkaste första-person-psykfall-drama jag känner till. American Psycho inräknad.

[Dub] Pangaea
Lyssna, så förstår du själv. Jag skulle ändå aldrig…

[Internet] Några fina bloggar:

Botanibladet

The Church of Hank

David Fahlén

Televerket