Spotifieringen av smörgåsar

Espresso House är den tredje snabbast växande kaffekedjan i Europa. Eller som de själva uttrycker det: våra coffee shops finns mer eller mindre i varje gathörn. Deras kaféer är inte bara en vanlig syn i gallerior och kryptogalleiror utan ibland ett av få eller till och med enda alternativet.

Inte bara om du är sugen på kaffe utan kanske också om du vill sitta ner eftersom sittplatser utanför affärslokaler blir allt mer sällsynta i gallerior, centrum och längs affärsgator.

Nu finns även deras mackor i varje gathörn. Eller snarare; i varje kafédisk. Inte bara deras egna alltså. I vanlig spotifieringsordning begränsas utbudet från en lång ringlande svans till en kuperad surdegsbulle med ”sladdriga tomater, för salt parmaskinka och smaklös mozzarella eller en oaptitlig massa med brie”.

Nu väntar jag bara på ”gratisciabattor” men inbakade broschyrer från företag i hemelektronikbranschen.