En annan sossekongress är möjlig

Sossekongresen

Just nu pågår en tillställning av stor politisk betydelse. Eller rättare sagt, den borde ha stor betydelse. Sveriges ledande oppositionsparti Socialdemokraterna har samlats för att dra upp riktlinjerna inför framtiden.

Vet inte om jag begär för mycket. Men jag tycker det skulle vara på plats att de presenterade ett alternativ till hur samhället ser ut idag. Om de tänker fortsätta vara lite mindre moderata än moderaterna kan jag lika gärna strunta i det.

Så kom igen nu Mona. Ge mig några raka besked. Var tydlig, fast på precis motsatt sätt som vissa borgerliga ledarskribenter hyllar dig för. Även om jag skulle kunna rabbla hela dagen nöjer jag mig med tre saker jag skulle vilja höra dig förespråka:

Högre skatter
De senaste åren har de stulit från de fattiga och gett till de rika. Vi tänker göra precis tvärtom. De som har gott om pengar kommer att få dela med sig i betydligt större utsträckning. De som däremot knappt har så det räcker till mat och hyra kommer att få sänkt skatt.

Bättre miljö
Vi struntar i att bygga motorvägar, ringleder och satsar pengarna på kollektivtrafik istället. Kollektivtrafiken kommer dessutom att vara gratis i fortsättningen.

Mindre arbete
Vi sänker arbetstiden för de som har arbete och låter de som inte har det vara med och dela på de arbetsuppgifter som behöver utföras.

Kom igen nu. Det här är inte ens särskilt radikala krav. Det är bara ett litet steg i rätt riktning. Visa att du vill ha ett annat samhälle än Reinfeldt och hans kompisar.  Att det faktiskt skulle bli annorlunda om du var statsminister.