Sveriges verkligaste man

Jimmie-Göran

Showen startade tidigare än jag vågat hoppas. Däremot handlar inte första akten om någon politisk fråga. Den handlar om vem som är verkligast av Göran Hägglund och Jimme Åkesson.

Jimmie hävdar föga förvånande att han är verkligast eftersom Göran har ett så overkligt jobb. Han sitter nämligen i regeringen. Till skillnad från Jimmie som har det verkliga yrket partiledare. Även om Jimmie har en poäng där tycker jag inte att han ska ta ut segern i förskott.

Det kommer att bli väldigt svårt att kora en segrare av den enkla anledning att förutom det där overkliga jobbet är det så gott som omöjligt att skilja de båda herrarna åt.

Titta på bilderna ovan. Kan du på rak arm säga vem som är vem? De kunde varit tvillingar. Eller åtminstone far och son (hundra spänn till den som gissar på verkligast heliga ande). De har samma stil, likadana glasögon och knyter till och slipsen på ett lika verkligt sätt. De för samma politik och påstår sig företräda samma verkliga folk, vilka nu det kan vara.

Men Jimmie gör verkligen sitt bästa. Det senaste draget är att lansera ”verklighetens problem” som bland annat består i (jag citerar direkt här annars kommer ingen att tro mig):

…queerteorierna som redan på dagis försöker omprogrammera våra barn och deras naturliga preferenser.

Jag antar att han menar verkliga preferenser och syftar på att små pojkar vill ha blåa kläder och leka med bilar medan flickor vill ha rosa kläder och leka Anna Anka.

Jag tycker dock Jimmie är ute på tunn is när han talar om att kulturradikalernas strypgrepp om vår nation måste brytas upp. Riktigt så overkligt illa är det väl ändå inte? När sist försämrade exempelvis Åsa Lindenborg a-kassan? När privatiserade Göran Greider ett sjukhus? När tvingade Tiina Rosenberg sjuka att gå till jobbet. När såg Sven Wollter till att tiotusentals arbetstillfällen försvann? Och då är han ändå kommunist.

Nu väntar jag med spänning på van Göran ska kontra med. Ett tips är att skryta med att ha vunnit kampen om den extremt verklige riksdagsledamoten Lennart Sacrédeus.