Verklighetens folk – nu som fars

SWHP0041

Det tragiska skådespelet kring Kristdemokraternas motsägelsefulla svärmeri för ”verklighetens folk” upprepade sig idag igen. Den här gången som fars. Göran Hägglunds dubbelgångare Jimmie Åkesson hotar nämligen att sno hela konceptet.

Det påminner lite grann om när Jimmie försökte sno fildelare från Piratpartiet (nu blev det visst tvärtom, men det är en annan historia). Egentligen är det inte alls kul. Jimmie är en obehaglig ledare för ett obehagligt parti.

Kanske har jag sjuk humor, men jag kan inte annat än att tycka Sverigedemokraternas utspel är hysteriskt roligt. Tänk bara att få se Göran och Jimmie battla om vilken typ av intolerans som egentligen är verkligast, homofobi eller rasism. Vilken del av  folket som är verkligast, fundamentalister eller fascister. Vilka som är overkligast, kulturarbetare eller muslimer.

Allra roligast kommer det bli att följa kampen om vilken verklig lära som ska ersätta den overkliga evolutionsteori som den bögfeministiske kulturarbetaren Charles Darwin fantiserat ihop. Blir det Intelligent Design? Bibelns skapelseberättelse? Eller blir det ett hyperverkligt helsvenskt drama med Ask och Embla i huvudrollerna?

Showen kan börja.