Några timmars arbetsdag

Intro karriär

 

Fram till att vi inför noll timmars arbetsdag kommer de flesta av oss att behöva tillbringa en hel del tid på jobbet. Om du surfar runt lite på nätet kommer du att hitta en massa tips som påstås göra ditt arbetsliv – din karriär – lite behagligare. 

 

Det finns dock ett problem med de här guiderna. De är fulla av lögner. Den enda som i längden kommer att bli lycklig om du följer tipsen är den som tjänar pengar på ditt arbete. 

 

De handlar nämligen uteslutande om hur du blir en så stor tillgång för din arbetsgivare som möjligt. Visst kan det ramla en och annan smula åt ditt håll som ett resultat av detta. Men först efter att någon annan slickat faten riktigt jävla noga. 

 

Kampanjen nedan handlar också om din ”karriär”. Men med utgångspunkten att gynna dig istället. Kom ihåg att alla tips och metoder blir effektivare ju fler ni är som samarbetar. 

 

Ladda ner guiden i en finare version här. Brilliant artwork som vanligt av Ibi Botani

 

OBS! Guiden är rättvisemärkt, det vill säga tillverkad under arbetstid.

 

 

HÖGDALEN BUSINESS SCHOOLS GUIDE TILL EN FRAMGÅNGSRIK KARRIÄR

 

 

Time Keeping

 

Time Keeping

Allvarligt talat. Börjar din arbetsdag när du kommer till jobbet eller när du kliver upp ur sängen? Att resa till och från jobbet är också arbete. Ta upp det med din arbetsgivare och kräv att resorna ska räknas in i arbetstiden. Chefen kommer med största sannolikhet inte att gå med på detta, men du kan åtminstone sluta ha dåligt samvete för att du kommer försent nästan varje dag. Om du vågar kan du ställa klockan så att den ringer den tid arbetsdagen skulle startat.

 

 

Diy Holiday

 

 

Do-it-yourself Holidays

Semestrar och andra ledigheter är det väldigt ont om. Inför därför gör-det-själv helgdagar. Jag syftar självklart på sjukskrivningar. Säg att du vaknar upp en morgon, livet känns helt fantastiskt och du kan komma på tusen saker du hellre vill göra än att gå till jobbet. Enkelt. Lyft luren, sjukanmäl dig och gör några av de tusen sakerna. Varför slösa bort en fantastisk dag med att bli utsugen, utnyttjad och förnedrad? Samma sak gäller givetvis om du vaknar upp och känner att det mesta suger. Varför göra det ännu värre genom att gå till jobbet? Stanna hemma istället och ladda om.

 

 

Work Evaluation

 

Work Evaluation

Så länge du har ett jobb kommer du att tillbringa majoriteten av ditt vakna liv på din arbetsplats med att utföra arbetsuppgifter. Jag är säker på att det finns en massa saker du hellre vill göra. Så sätt igång bara. Gör de sakerna istället. Skriv brev, ladda ner musik, skriv en bok, surfa, läs, ring till en kompis, kolla på tv-shop och slacka i största allmänhet. Det finns en hel del sköna saker du kan göra trots att du befinner dig på jobbet.

 

 

Self Valorization

 

 

Self Valorization

Företaget stjäl av dig. Varför inte ta tillbaka lite? Se dig omkring efter saker du kan behöva. Det flesta arbetsplatser har någonting du kan ha användning för. Diskmedel, toapapper, dagstidningar, kaffe, frimärken, datorer. Men du, ge fan i dina arbetskamraters prylar. Snoka runt lite grann någon gång när du jobbar över. Har du riktig tur jobbar du i en affär. Låt också företaget betala så mycket som möjligt – luncher, resor och din mobiltelefonräkning. Använd fantasin.

 

 

Work Reduction

 

 

Work Reduction

Du får nästan aldrig mer betalt för att du jobbar effektivare. Gör det i din egen takt, eller ännu hellre, så sakta du törs. Ju snabbare och effektivare du jobbar, desto mer pengar tjänar företaget på dig. Varför bjuda dem på det om du inte får något tillbaka? Ta det lugnt istället, så slipper du stress, förslitningsskador och magsår. Lås in dig någonstans och läs en bok varje gång du känner att tempot är för högt. Eller ta med dig dina arbetskamrater och gå ut på stan och ta en öl.

 

 

Temperance Movement

 

 

Temperance Movement

Varför slösa dyrbar fritid med att vara packad eller påtänd? Festa på jobbet istället. Gå ihop med några kamrater och bilda en nykterhetsorganisation som arbetar för en nykter fritid. Det går givetvis utmärkt att ha sammanträden på jobbet där ni praktiserar er verksamhet. De flesta arbetsplatser har ett barskåp eller åtminstone lite groggvirke någonstans. Gå och ät lunch tillsammans på nån krog där de inte bryr sig om ni köper sprit för lunchkupongerna. Sätt up notan på företaget om det är möjligt.

 

 

EQ

 

 

Emotional Competence

Ibland kanske du vill lura till dig något av företaget. Högre lön, bättre förmåner eller slappare arbetsuppgifter. Det gör du bäst genom lura chefen att du har hög EQ. EQ, eller emotionell kompetens, är ett mått på hur bra någon är på att slicka röv. Alla chefer uppskattar den förmågan. Det är jättelätt att låtsas ha hög EQ. Följ bara tre enkla regler:

 

1) Chefen har alltid rätt

2) Kunden har alltid rätt

3) Samtalen i fikarummet är alltid intressanta 

 

Så fort du fått vad du vill ha kan du sluta låtsas och börja bete dig som vanligt igen.