En dinkelspiel värld

pig

 

Sveriges första yuppie, den gamle diplomaten och moderatministern Ulf Dinkelspiel, har varken tappat fart eller riktning. 

 

Han är numera självutnämnd badvakt i Falsterbo i Skåne. Ulf och hans gelikar har inrättat ett eget kösystem vid den kommunala bryggan, där de turas om att upprätthålla ordningen. Som vanligt för ”integritetens” skull och av ”hänsyn” till andra. 

 

Du kanske inte tycker att det här är något att dra för stora växlar på. Men det är det. Det här är nämligen inte någon enskild, oskyldig händelse. Det är ett mönster. En medveten strategi. En missunnsamhet mot andra människor som sats i system och vanligtvis kallas ”valfrihet”.   

 

Så fort något är fritt att använda, trevligt och för allmänhetens bästa så dyker det upp moderater och sätter upp stängsel, privatiserar, tar ut avgifter och skapar regler som gynnar dem själva. 

 

Så se upp därute. Nästa gång kan det vara din badplats som får ett dinkelspiel. Eller din favoritpark. Eller din skola. Eller din vårdcentral. Eller tunnelbanan. Eller järnvägen. Eller…

 

* Personen på bilden är förhoppningsvis lyckligt ovetande om den här utvecklingen. 

Dela på Facebook