Gå och rösta på söndag

Jag vill bara påminna dig om att gå och rösta på söndag. Nej, din röst kommer inte att leda till ett klasslöst samhälle den här gången heller. Men den kommer att påverka en rad mycket viktiga saker.

Din röst i kommunalvalet kommer att påverka resursfördelning till skolor och kommunens inställning till vinstdrivande alternativ. Hur förskolorna ska fungera. Om vi ska ha flera bilvägar eller cykelbanor. Kultur eller skattelättnader.

I landstingsvalet kan du bland annat påverka hur sjukvården ska fungera. I riksdagsvalet kan du påverka nivåer i a-kassan, villkoren för arbetsmarknaden, hur vi behandlar sjuka och arbetslösa, skattenivåer, vapenexport, försäljning av statlig egendom, kriminalvård och en lång rad andra saker.

Din röst kan bromsa de systematiska stölderna från arbetarklassen något. Den kan bromsa den politik som innebär att redan rika blir ännu mer välbeställda på sjuka, gamla, fattiga, äldre, migranter och skolbarns bekostnad. Den kan bli en motvikt mot homofobi, transfobi, rasism och sexsim. Den kan göra så att vi har fri kultur, fri forskning och fri journalistik ett litet tag till

Din röst kan bli en motvikt mot den framväxande fascismen, vars idéer tyvärr redan omfamnats av flera riksdagspartier.

Fortfarande inte övertygad? Nästa vecka kan vi ha en regering bestående representanter från Livets ord, kosmetiskt reformerade nazister och ledamöter som detaljstyrs av lobbyister, allt under ledning av den här mannen. Fundera ett slag på hur kul det kommer att bli.