Gå och rösta!

Jag vill bara påminna dig om att gå och rösta. Nej, din röst kommer inte att leda till att ett klasslöst samhälle uppstår den här gången heller. Men den kommer att påverka en rad högst konkreta och viktiga saker.

Din röst i kommunalvalet kommer att påverka resursfördelning till skolor och kommunens inställning till vinstdrivande alternativ. Hur förskolorna ska fungera. Om vi ska ha flera bilvägar eller cykelbanor. Kultur eller skattelättnader.

I landstingsvalet kan du bland annat påverka hur sjukvården ska fungera. I riksdagsvalet kan du påverka nivåer i a-kassan, villkoren för arbetsmarknaden, hur vi behandlar sjuka och arbetslösa, skattenivåer, vapenexport, försäljning av statlig egendom, kriminalvård och en lång rad andra saker.

Du kan bromsa de systematiska stölderna från arbetarklassen något. Du kan bromsa den politik som innebär att redan rika blir ännu mer välbeställda på sjuka, gamla, fattiga, äldre, migranter och skolbarns bekostnad.

Din röst kan också bli en motvikt mot den framväxande fascismen, vars idéer tyvärr har börjat smyga sig hos flera av de etablerade riksdagspartierna.

Fortfarande inte övertygad? Fundera då på om du verkligen vill ha den här mannen som statsminister (läs gärna Daniel Swedins text).

Moderaternas partiledare har ägnat hela sin karriär åt att sparka neråt. När han och hans partikamrater kom till makten i Stockholm för några år sedan satte han genast igång att försämra för de allra svagaste. Det finns ingenting som talar för att han skulle agera annorlunda som statsminister. Särskilt inte med tanke på att han i såna fall kommit till makten med stöd av Sverigedemokraterna, ett parti som vimlar av mer eller mindre före detta nazister.