Rika människor som verkligen inte vill ha bajs på sina bilar

Det är inte ovanligt att exkluderande design används för att hålla djur borta. Viltstängsel längs vägar och fågelskrämmor är två exempel. En annan vanlig metod är att sätta upp olika typer av hinder för att förhindra fåglar att bygga bon eller sitta och bajsa på vissa platser.

Några invånare i en ytterst välbärgad förort till Bristol i England har tagit det sistnämnda ett lite längre steg än vanligt. De har verkligen inte lagt fingrarna emellan när det gäller att hindra fåglar från att sitta i träd och bajsa på deras bilar.

Förutom att det ser helt jäkla absurt ut kan jag inte låta bli att undra om det net hade varit bättre att hyra ett garage.


Exkluderande design är platser eller föremål som konstruerats för att hålla vissa människor borta. Det kan handla om att fastighetsägare, kommuner eller förvaltare vill köra iväg migranter, hemlösa eller fattiga missbrukare. Det kan handla om bänkar som lutar så de inte går att sova på dem eller om spikar eller taggtråd som sätts upp där hemlösa brukar sova eller om hög musik som spelas eller vatten som sprutas för att jaga iväg människor.

KÖP MIN BOK OM EXKLUDERANDE DESIGN HÄR