Inkluderande design: Värnhem, Malmö

Mathias Kristersson tyckte det saknades något på en fin, liten öppen plats vid Värnhem i Malmö. Platsen borde vara perfekt för att slå sig ner och läsa en bok eller ta en kopp kaffe med en vän. Men det fanns inget att sitta på.

Så Mathias tog saken i egna händer och tillverkade två bänkar. För att förhindra att de skulle bli bortforslade låste han fast dem och tillförde en mycket fin detalj. Efter noggranna efterforskningar hade Mathias tagit reda på exakt vilken färg kommunen målar sina egna bänkar i, en ganska ful färg vi kan kalla ”kommunalgrön”, och målade sina egna likadant.

Jag antar att kommunens tanke är att färgen ska smälta in och inte väcka för mycket uppmärksamhet. Eller förlåt, inte stjäla för mycket uppmärksamhet från exempelvis reklam.

SparaSpara