Årets film och TV 2015

unreal-tv-show-image-2

UnREAL
TV-serien UnREAL gjorde överlägset störst intryck på mig i år. Säger egentligen allt om både mediabranschen och samtiden

Läs mer

Bloodline
Började som en ganska seg serie om en familj som driver hotell på Florida Keys. men blev bara jobbigare och jobbigare och jobbigare (på ett bra sätt) för att sluta i…. Ja, titta själv om du törs.

Läs mer

Show me a Hero
En serie om stadsplanering, segregering, gentrifiering, och rasism. Alltså exkluderande design ur ett lite större perspektiv. Det kanske låter väldigt tråkigt, men ge serien en chans. Den bygger på en dokumentär bok av Lisa Belkin som beskriver hur en federal domstol tvingar staden Yonkers, precis norr om New York, att bygga ett antal bostäder åt fattiga. Den vita medelklassbefolkningen i staden protesterar vilt och en ung, nyvald borgmästare, som dessutom gått till val på att stoppa bostäderna, försöker lösa konflikten. David Simon har skrivit manus tillsammans med William F. Zorzi och alla ni The-Wire-fans kommer att känna igen er.

Daredevil
Vem hade kunnat tro att det gick att göra en riktigt bra serie av världens lamaste superhjälte? Oerhört mycket bättre än Netflix andra Marvelsatsning Jessica Jones där Jessica och några andra karaktärer är ganska sköna medan själva serien besvärande seg och oengagerande.

Läs mer

Mr Robot
Borde ha skrivit en hel del om den här serien. Har inte hunnit. Men se den om du inte gjort den.  Fuck Society!

London Spy
Årets snyggaste och mörkaste serie. Avslutades nyligen på BBC.

Jag har också uppskattat Girls, Bosch, Rectify, Black Sails och True Detective däremot har jag inte sett en enda riktigt bra film i år. Ok, Mad Max var helt ok. Precis som en fet påse plockgodis kan vara helt ok ibland.