Exkluderande design i Nöjesguiden

show-me-a-hero-official-poster

Hateff Mousaviyan har skrivit en fin sammanfattning av ämnet exkluderande design. Han tipsar också om TV-serien Show Me a Hero som handlar om stadsplanering, segregering, gentrifiering, och rasism. Alltså exkluderande design ur ett lite större perspektiv.

Det kanske låter väldigt tråkigt, men ge serien en chans. Den bygger på en dokumentär bok av Lisa Belkin som beskriver hur en federal domstol tvingar staden Yonkers, precis norr om New York, att bygga ett antal bostäder åt fattiga. Den vita medelklassbefolkningen i staden protesterar vilt och en ung, nyvald borgmästare, som dessutom gått till val på att stoppa bostäderna, försöker lösa konflikten.

David Simon har skrivit manus tillsammans med William F. Zorzi och alla ni The-Wire-fans kommer att känna igen er.