En övervakningskamera i varje hem

327c54fa8836292aa69adecb0cf2d2a7

Tycker du det är jobbigt med övervakningskameror? Den där känslan av att inte riktigt veta om någon tittar? I såna fall ska du vara glad att du inte bor i Storbritannien. Där finns nämligen nästan sex miljoner övervakningskameror på offentliga platser.

Alla är inte nöjda med det. Polismästare Sir Bernard Hogan-Howe tycker exempelvis inte bara att kamerorna ska bli fler. Han tycker dessutom att de ska sättas upp på andra platser och att både affärsinnehavare och fastighetsägare bör sätta upp kameror för att hjälpa polisen att lösa brott. Kamerorna bör dessutom sitta i huvudhöjd så att polisen kan använda de tekniska framsteg som gjorts med när det gäller att indentifiera ansikten.

Flitiga läsare av den här bloggen vet att jag är övertygad om att övervakningskameror är gårdagens form av kontroll. Tycker ändå det är kul när gamla spöken visa sig vara såhär virila.