Icke-resenärer i Linköping del 2

mj5vrhnqjksmmp

Jernhusen som äger Linköping C har fått en hel del kritik för att de stänger ute människor utan biljett från stationen. I tisdag hade de möte med Trafikverket och Linköpings kommun om ”problemen med tiggarna på järnvägsstationen” som SVT av någon anledning väljer att beskriva saken. Resultatet blev inte helt upplyftande.

Trafikverket menar exempelvis att deras ”främsta uppgift är att resenärerna upplever att det är rent, snyggt och tryggt på stationerna”. En tydlig uppdelning i resenärer och icke-resenärer där de första ska känna sig trygga medan de andra ska köras bort. Joakim Kärnborg, kommunchef i Linköping, menar till och med att de gör de bortkörda en tjänst. Till SVT säger han att

– De är ju inte här för att sitta och värma sig i en väntsal. De är ju här för att tigga ihop pengar till att ta sig hem. Jag tror att vi skulle göra migranterna en otjänst genom att isolera dem på ett varm och ombonat ställe att vara på

Häromdagen skrev jag att få saker skrämmer mig mer än repression som påstås vara för de som utsätts för repressionens skull. Aldrig hade jag väl trott att någon skulle illustrera detta på ett så tydligt sätt.