Stöd inte din lokale sverigedemokrat, del II

l-mww1f7mwv1v7vm

Jag har varit inne på den förut. SDs lokalpolitik i Malmö. Det är ju lätt att föreställa sig SD som ett enfrågeparti, men den som kollar upp saken noggrannare kommer snart att inse att de har flera strängar på sin ostämda lyra.

Sist de var i farten ville de bland annat straffa barn till arbetslösa och försämra för cyklister. De hade dessutom en originell lösning när det gäller att hindra hatbrott. Den bestod i att partiet skulle ”bistå polisen med ordningsvakter”.

Den här gången vill de ta itu med problemet att skolorna i Malmö är så olika. Lösningen består i att ge mindre pengar till skolor i utsatta områden och med dåliga förutsättningar och mer pengar till skolor med bra förutsättningar.

SD menar att dagens system med mer pengar till skolor i utsatta områden inte höjer resultaten. Så partiet vill nu prova att ge dem mindre pengar istället. Inte nog med det. De vill dessutom ”se ett tätare samarbete mellan skolan och föräldrarna för att få föräldrarna att förstå vikten av att deras barn går i skolan”.

Varför stoppa där? Varför inte passa på att förklara vikten av att inte vara fattig? Eller upplysa barnen om vikten av att välja rätt föräldrar? I rätt områden?