Människor utan medkänsla

l-7uk08x6ub4lb70

Sven Wollter ordnar en cabaré till förmån för hemlösa i Norrköping. På söndag hålls en föreställning på Stora Teatern där inträdet är gratis. Istället uppmanas publiken att lämna ett bidrag till hemlösa.

Många tycker det här är ett bra initiativ. Bland andra moderaten och bloggaren Sven Åke Molund som uppmärksammade föreställningen på sin facebooksida. Men det finns de som inte alls är lika förtjusta över Sven Wollters tilltag. Som kulturminister Lena Adelsohn Liljeroth. Varför? Jo, Sven Wollter är nämligen kommunist. Och stöd till hemlösa är inget att hylla om det kommer från kommunister. Eller som kulturministern uttrycker det:

Innan du jublar för mycket ska du kanske ta del av hans politiska vision…

Kommunister har nämligen ingen medkänsla. Eller som kulturministern uttrycker det:

Sven Åke, du har varit med så länge att du säkert vet att kommunisterna (ja, Wollter kallar sig stolt för kommunist) aldrig haft någon medkänsla med samhällets olycksbarn eller oppositionella i länder där de tagit makten. Att ifrågasätta Wollter innebär inte att vara en okänslig medmänniska. Tvärtom! Tag gärna kontakt med Forum för levande historia och läs deras skrift om kommunismens brott mot mänskligheten!

Det finns uppenbarligen fler sätt att i praktiken visa att en saknar medkänsla. Det väcker också ett antal frågor. Om hjälp till hemlösa inte är något positivt om det råkar komma från en kommunist kan en ju undra vad kulturministern tycker om exempelvis film, musik eller litteratur som skapats av människor med fel politiska åsikter? Misstänker att Forum för levande historia har en del information om samhällen som bedrivit den typen av kulturpolitik också.