Grattis Toni

563px-AntonioNegri_SeminarioInternacionalMundo

Den italienske filosofen Antonio Negri fyller 80 idag. Förutom att ha skrivit en massa intressanta böcker är han bland annat känd för att ha suttit inne för att inte ha tagit avstånd. Något säger mig att den typen av rättsfall kommer att bli vanliga i framtiden.

Om du vill läsa något han skrivit tycker jag du kan börja med någon av skrifterna från hans virila ungdom som exempelvis Workers Party Against Work, eller en av hans böcker om Spinoza som The Savage Anomaly, storverket Imperiet som han skrivit tillsammans med Michael Hardt eller varför inte den helt obegripliga (men roliga) Marx Beyond Marx som eventuellt handlar om Grundrisse, det vill säga Marx förarbete till kapitalet.

Hursomhelst. Få personer har påverkat min världsbild så mycket. Tack för det Toni!