Men skulle du ”stjäla” en bil? Nej, men däremot mat, medicin och kläder.

Kommer du ihåg den oerhört irriterande propagandafilmen som jämförde fildelning med bland annat bilstöld? Den fick nyss en ny dimension. Bokstavligt talat.

Sedan en tid tillbaka finns nämligen en helt ny sektion på The Pirate Bay kallad ”Physibles”. Det är en sorts ritningar till sakskrivare, eller 3D skrivare som de också kallas. Med hjälp av en physible kan den som har en sådan skrivare skriva ut exempelvis en Chevrolet Chevelle Hot Rod av årsmodell 1970. Så numera kan du faktiskt ladda hem en bil.

Lugn. Det går att ladda ner vettiga saker också. Tekniken är ny men inom en snar framtid kommer det gå att skriva ut allt mer användbara saker.

Min främsta invändning mot fildelning – att det inte går att ladda ner mat, kläder, redskap, medicin och så vidare – kommer snart att vara överspelad. Det solidariska, miljövänliga och antikapitalistiska fenomenet fildelning sprider sig utanför nätet.

Eller som TPB själva uttrycker det:

The benefit to society is huge. No more shipping huge amount of products around the world. No more shipping the broken products back. No more child labour. We’ll be able to print food for hungry people. We’ll be able to share not only a recipe, but the full meal. We’ll be able to actually copy that floppy, if we needed one.

Internet är en av de viktigaste innovationerna i mänsklighetens historia. Fildelning det bästa sättet att använda det och samtidigt en av alla sprickor i den allt mer krackelerade kapitalismen. Så ladda gärna hem något att banka med.