Tvångsentusiasm

Den inställer sig redan på anställningsintervjun. Tvångsentusiasmen. Det gäller inte bara att försöka framstå som intressant. Framförallt handlar det om att verka intresserad. Nyfiken och ambitiös. Peppad på nytt jobb, ny arbetsplats och nya arbetskamrater. Undra saker. Ställa frågor.

Eftersom anställningar numera är tillfälliga slutar anställningsintervjun aldrig. Vi lämnar aldrig den obekväma stolen på chefens kontor där vi försöker se avslappnade, taggade och flexibla ut på en och samma gång. Entusiastiska inför vad som än händer.

Vill det sig riktigt illa blir det fredagsöl också. Samma procedur, fast berusad. En kick-off med övernattning. Teambuilding efter någon kvasivetenskaplig teori om gruppsykologi. Gärna med fysisk beröring som bärande del.

Internutbildning där kunden alltid har rätt och där alla är företagets leende ansikte utåt. Vi jobbar trots allt med att sälja bra dagar. Utvecklingssamtal som handlar om hur jag kan vara ännu mer entusiastisk nästa projekt. Om det blir något alltså.