Bye Bye Boultbee

Slumvärden Boultbee har varit på tapeten här tidigare. För några år sedan drog de in över Stockholm som en svärm svultna gräshoppor för att äta sig mätta på allmän egendom, närmare bestämt tio förortscentrum.

Svärmen välkomnades med öppna armar av den borgerliga regimen i Stadshuset. Inte nog med det. Moderate Joakim Larsson försökte dessutom hjälpa dem att komma undan skatten.

Efter att ha fått centrumen till vrakpriser, tillåtits vansköta dem, tagit ockerhyror och kört verksamheten i botten är det nu dags att lämna. Dock inte utan att först dela ut 684 000 000 i aktieutdelning till sina ägare.

Ett privat företag har alltså bjudits in för att plundra allmän egendom och sedan lämna den i spillror. Medan Boultbees proppmätta ägare flyger vidare till nästa frodiga fält kanske vi skulle fundera på att ställa någon till ansvar för det här?

Läs gärna Svenska Dagbladets utmärkta artikelserie om Boultbees förehavanden…