300

Såg just att jag skrivit trehundra inlägg. Inte konstigt att tiden inte räcker till ibland. Tack alla ni som läser och kommenterar!

Här får ni några tips i höstmörkret:

[Bok] Cormac McCarthy – Blodmeridianen
Gammal är äldst. Och smutsigast, råast och läskigast. Vågar bara läsa någon sida i taget, så den räcker nog hela vintern.

[Dub] Darkstar – North
Jag vet inte riktigt vad det här är för musik och vill egentligen inte veta. Men jag hoppas att de tagit sitt namn från John Carpenters kultfilm. Dubstep-soul-synt-industri på dåliga tabletter.

[Teve] Justified
Sheriffen  från Deadwood flyttar hundrafemtio år fram i tiden och förlorar lite av sin moral och det mesta av sitt samvete. Efter en enligt honom själv rättfärdigad dödsskjutning omplaceras han till mitt-i-jävla-ingenstans i barndomstraktens Kentucky. Hans nazi-nemesis käkar dessutom Henry Rollins dito från Sons of Anarchy till frukost. Överlägset bäst på teve just nu.

[Fackla] Roland Paulsen – Arbetssamhället
Kan mycket väl vara den viktigaste politiska skriften i Sverige de senaste femtio åren. I shit you not.

[Skivbolag] Soul Jazz Records
Ger ut en hel del bra samlingar och lyckas alltid plocka ihop det bästa i varje genre. Senaste i raden är Riddim Box som innehåller dubstep med garagesmak.

[Bok] Stefan Jonsson – Rapport från Sopornas planet
Tidigare motiverade Jonsson mer eller mindre själv prenumerationskostnaden för Dagens Nyheter. Nu kan du läsa några av hans bästa texter i bokform och köpa nån annan tidning istället. Win-Win.

[Förtydligande] Claire Colebrook – Gilles Deleuze – en introduktion
Colebrook lyckas med konststycket att inte bara skriva en fullt begriplig utan också oerhört bra introduktion till denne specielle fransos.