Mina bästa refuseringar – bonusspår

Ok, vi tar väl en sista kort refusering. I det här sammanhanget kan det vara på sin plats att berätta att jag en gång i tiden fick en fatwa av Surrealistgruppen. Men det handlade nog mer om mig som person, eller som ”konceptkonstnär”, än om något jag skrivit. Så det räknas kanske inte som en refusering.

Hursomhelst. Det här var precis efter valet 2006 (fan, jag måste varit het då) och Nöjesguiden ville göra ett temanummer med anledning av Sverigedemokraternas framgångar i Landskrona.

Jag och två begåvade personer bidrog men notiser, brev och artiklar. Vi skulle låtsas att det fanns en särskild Landskrona-edition. Allt kom med förutom en liten notis. Det gjorde mig besviken för på de futtiga raderna rymdes egentligen allt jag hade att säga om världsläget för tillfället.

VENHÄLSAN

I ett pressmeddelande informerar Turistbyrån i Landskrona att färjan till Ven inte längre kommer att erbjuda tur och retur resor. I fortsättningen kommer båtarna att släppa av resenärerna på ön och åka tomma tillbaka. Under den enkla resan erbjuds vissa av passagerarna dessutom en gratis gynekologundersökning.

Gott nytt år förresten.