September

SWHP0007

September har varit rena eurovsionsschlagerfestivalen hittills. Spanien (Pablo Bolivar), Polen (Margaret Dygas), Ryssland (Kontext), Frankrike (Helixir), Italien (Roberto Bardini), Danmark (Mikkel Metal) och givetvis ett helt gäng tyskar. Alla har dessutom fått 12 poäng. Särskilt den extremt produktive Marko Fürstenberg. Ge killen vad som helst. En påse skridskor. Allt han rör vi blir till den vackraste musik.

Jag vet att du, precis som jag, dagligen grubblar över vad man ska kalla den här typen av musik. Techno? Visst, men säger jag techno tänker en hel del människor på Scooter. Inte på Robert Hood eller Brendon Moeller. Dubstep? Visst, men det mesta som också kallas dubstep låter som dålig drum’n’bass på mogadon. Techstep? Dubno?  Afro-Germansk folkmusik? Min vän Ayhan påpekade helt korrekt att vi inte får glömma den japanska ingenjörskonsten. Tysk filosofi, japansk teknik och själen från en smutsig bakgata i centrala Detroit.

Vi kanske ska strunta i det tills vidare. Jag kommer inom kort att lägga upp de flesta listor här. Återkommer om detta.

REKTOR SELEKTOR – NOLL TIMMARS ARBETSDAG – SEPTEMBER 2009

1 Shallow – 16 Bit
2 Sin Aire (Deadbeat Remix) – Fax
3 No News Today ft Argenis Brito (Deadbeat Roller Dub) – Exercise One
4 2.2 – Frozen Border
5 But Fool – Jens Zimmermann & Byron Bogues
6 Eigenleben (Marko Fürstenbergs Eigendub) – Dubsuite
7 Transform (Marko Fürstenberg Remix) – Luke Hess
8 Meaning Matters (Mikkel Metal Remix) – Luke Hess
9 Rabid – Dubfire
10 Melodrama (Nollos E Dub Remix) – Kollektiv Turmstrasse
11 Meltdown – Pablo Bolivar
12 Protest 3 (Dance Hall Mix) – Roberto Bardini
13 The Urge – Brendon Moeller
14 Springz & Wires – Helixir
15 XP Dub – Helixir
16 Hades – Gatekeeper
17 Convex Curved Mirror – Kontext
18 See You Around – Margaret Dygas