Chuck Palahniuk

Dag för ett boktips igen. 

CHUCK PALAHNIUK  – RANT

Buster ”Rant” Casey är en liten pojke med väldigt bra luktsinne som bor i en håla mitt i ingenstans. Han gillar att smyga ut i öknen och stoppa ner handen i första bästa hål och förhoppningsvis bli biten av en skorpion, orm eller rabiessmittad grävling. När hans äldre släktingar dör en efter en under mystiska omständigheter blir det jobbig stämning och Rant ger sig av till storstaden för att bli en ”nighttimer”.  

Inga konstigheter så lång. Men sedan fullkomligt exploderar boken i våldsamma sällskapslekar, kryptoprostitution och party crashing. Till sist kollapsar tiden på grund av en konspiration initierad av trafiksäkerhetsverket. Kanske. Hursomhelst. This is what Church should feel like. 

Rant själv har (eventuellt) varit död sedan sidan 2 så hela historien är gestaltad som en intervjubok om honom. 

Alla Palahniuks böcker är bra, utom möjligen Fight Club som är undantaget som bekräftar den där regeln om att filmatiseringar alltid är sämre än böckerna de bygger på. 

Om jag måste välja tre blir det:

Survivor

Lullaby

Haunted