Night of the Living ”nya medier”

För första gången någonsin har jag blivit glad över att läsa DNs ledarsida. DN förfärar sig över det här med ”nya medier”. Numera kan precis vem fan som helst uttrycka sina politiska åsikter offentligt. Man behöver inte ens ha råd att starta en oberoende liberal morgontidning. Bloggare inte bara tycker saker. De länkar till varandra också. I särskilt allvarliga fall får de till och med betalt (vem sa att det inte gick att leva på att sprida upphovsrättsskyddat material på internet?). 

Avslutningen är så bra att jag måste återge den i sin fulla prakt:

De nya medierna är mer komplicerade att granska än de traditionella. Det blir allt svårare att ta reda på vem avsändaren egentligen är, och vilken dold agenda som döljer sig bakom budskapet. Den mest pressande demokratiska frågan blir således vem man egentligen kan lita på i den offentliga debatten.

Även om jag tror att DN överskattar länkandet som hot mot rådande världsordning så förstår jag att de känner sig hotade. Numera har inte liberala morgontidningar monopol på tyckande. Det är inte längre bara folk med riktigt gott om pengar som kan driva politiska kampanjer. Klart de är oroade. 

Som bonus bjuder jag på svaret på den där mest pressande demokratiska frågan. DN. Säga vad man vill, men man vet var man har en tidning som inte gillar att det är lättare än någonsin att göra sin röst hörd.