Till och med Ulf Adelsohn

Trodde aldrig jag skulle hålla med Ulf Adelsohn. Om någonting. Överhuvudtaget. Jag hade fel.

Adelsohn slutar som styrelseordförande för SJ. Enligt regeringen beror det att ”SJ behöver en långsiktig lösning på ordförandesidan”. Enligt Adelsohn beror det på att han blivit för obekväm.

Adelsohn har nämligen en annan uppfattning äN regeringen om hur järnvägen bör skötas. Enligt honom borde uppdraget vara att ge svenska folket service, medan regeringen bara är intresserad av lönsamhet. Han menar att avregleringen ställt till stora problem och att ”svensk trafikpolitik har varit en lekstuga för okunniga politiker i 25 år”.

När till och med en mörkblå ärkemoderat tycker att avregleringen fungerar dåligt måste det vara riktigt illa. Och är det någon som tror att det är någon väsentlig skillnad på järnvägen och exempelvis skolan, vården, apoteken, bilprovningen eller elmarknaden?