Veckans affärer 1006

Detta har hänt:

* Polisen har sedan en tid tillbaka jobbat extra med att kolla biljetter i tunnelbanan i Hornstull. När det har långtråkigt ägnar de sig åt att ”kolla upp folk”. Inga konstigheter för någon med minsta erfarenhet av polisarbete i praktiken. Den här gången hände dock något som de båda konstaplarna inte räknat med. Det blev fotade och filmade. Deras idoga ansträngningar att dölja vad som numera är känt som Gategate misslyckades. För att uttrycka sig milt. Så le, ni är på typ hela jävla internet!

* 14 000 sjuka tvingades börja söka jobb vid årsskiftet. Nu är 80% av dem hos arbetsförmedlingen istället för Försäkringskassan. ”Man kan tycka att det var bra att så många gick till Arbetsförmedlingen. Å andra sidan kan man tycka att det var synd att så många behövde gå till Arbetsförmedlingen”, säger Bertil Thorslund, analytiker vid FK.  Vad som däremot är klart är att få utförsäkrade får jobb. No shit.

* Sverigedemokraterna och Kristdemokraterna är numera så pass lika att Sydsvenskan ägnar en halv ledearsida åt att försöka skilja dem åt. Utan att lyckas.

* Flattr är (snart) här. En av männen bakom är Peter Sunde som tidigare figurerat i pirategate. Det faktum att han får kåken medan den bakåtsträvande krämartjänsten Spotify hyllas som Lösningen, säger väl det mesta om tiden vi lever i.